۵ شهریور ۱۳۸۶، ۱۷:۳۸

سیدمحمد علی حسینی:

قضات آمریکا استقلال خود را قربانی سیاست نکنند / تعداد زیادی سلاح از عراق وارد ایران شده است

قضات آمریکا استقلال خود را قربانی سیاست نکنند / تعداد زیادی سلاح از عراق وارد ایران شده  است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اخبار مختلف منتشر شده در خصوص مسائل مرزی ایران و عراق از جمله بمباران نواحی کردنشین عراق توسط ارتش ایران توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد حسینی امروز در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر واکنش ایران به شکایت  یک تفنگدار آمریکایی که 24 سال پیش در انفجار پادگان آمریکائیان در بیروت زخمی شده بود در آستانه دریافت غرامت از ایران از طریق یک دادگاه آمریکایی است توضیح داد : تاکنون مواردی از این نوع به کرات در دادگاههای آمریکا مطرح و به صورت یکجانبه حکم صادر شده است.

وی افزود : جمهوری اسلامی ایران اتهام دخالت در انفجار محل استقرار نیروهای آمریکایی در لبنان را قاطعانه رد کرده است و هرگونه ادعایی در رابطه با انتساب مسئولیت انفجار فوق الذکر به جمهوری اسلامی ایران کاملاً غیر حقوقی بوده و با اهداف و نیات سیاسی وتبلیغاتی پیگیری می گردد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد : اصولاً سندی در این رابطه وجود ندارد ، لذا جمهـوری اسـلامی ایـران ضمن محکـوم نـمودن اینگونه اقدامات که دادگاههای آمریـکایی بـدون استنـاد بـه اسنـاد و مدارک معتبـر و محکمه پسند حقوقی ـ قضایی مجری آن شده اند و محفوظ دانستن کلیه حقوق خود در این رابطه از قضات و محاکم آن کشور می خواهد استقلال و اعتبار علمی ـ قضایی خود را قربانی اهداف شوم سیاسی ننمایند.

خبرنگار دیگری پرسید: برخی منابع مدعی شده اند ایران و عراق درباره حل مسئله چاه های مشترک در مناطق مرز میان دو کشور به توافق نرسیده اند. کارکنان شرکت نفت استان میسان نیز مدعی شدند نیروهای مرزی ایران اجازه کار در این چاهها را به آنها نمی دهند. در صورت صحت در خصوص دلایل ممانعت نیروهای ایرانی توضیح دهید.

حسینی پاسخ داد: بعضاً برخی مسائل در مرزهای مشترک با عراق بروز می نماید که تاکنون با هماهنگی و تماسهای متناوب مقامات ذیربط دو کشور در مرز، مورد رسیدگی قرار گرفته است و در اکثر موارد نیز توافقاتی حاصل شده است. وزارتخانه های خارجه و کشور ایران و عراق در شرایط کنونی در راستای تثبیت امنیت و آرامش در مرزها حرکت می نمایند و ان شاء الله با اجرائی شدن عهدنامه 1975 الجزایر که کلیه روابط دو کشور را کامل و جامع پوشش می دهد، اینگونه مسائل بروز نخواهد کرد.

وی تاکید کرد : برای جلوگیری از ایجاد هرگونه سوء تفاهمی بین دو کشور و روشن شدن اذهان مسئولان مربوطه در دولت عراق،در خصوص موضوع چاه های نفت واقع در مناطق مرزی ، جمهوری اسلامی ایران به زودی میزبان هیأتی از وزارت نفت عراق در این رابطه خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص قرارداد امنیت مرزی امضا شده میان مقامات امنیتی ایران و عراق درتهران و توافق طرفین بر سر شرایط گشت زنی در سواحل اروند رود توضیح داد : گشت زنی های گارد ساحلی کشورمان و همچنین گارد ساحلی عراق در اروند رود اقدام جدیدی نیست و گشتیهای ما از گذشته نیز حضور قدرتمندی در اروند رود در برخورد با اشرار و قاچاقچیان داشته اند.

وی افزود : در اجلاس اخیر (که از 22 الی 24 مرداد در تهران برگزار شد) گاردهای ساحلی دو کشور برنامه مشترکی را جهت گشتهای منظم و هماهنگ در این آبراه طراحی نمودند. براساس این طرح یک سیستم تبادل اطلاعاتی و هماهنگی عملیاتی بین گاردهای ساحل دو کشور در برخورد با اشرار در این آبراه بین المللی اجرا درخواهد آمد.

حسینی در پاسخ به این سئوال که چرا به رغم توافق وزیران راه و ترابری ایران و عراق مبنی بر لایروبی مشترک اروندرود، عراقیها علاقه ای به این کار نشان نمی دهند "، گفت: هر گونه اقدام به لایروبی در اروندرود می بایست در چارچوب عهدنامه 1975 و دفتر مشترک هماهنگی ایران و عراق (CBC) صورت پذیرد ، طی ماههای گذشته مجوز وزارت خارجه مبنی بر فعالیت ادارات گمرک، پایانه ها، گذرنامه و غیره در بندر اروند کنار صادر شده است.

به گفته وی در سفر معاون نخست وزیر عراق (برهم صالح) و ملاقات با متکی وزیر محترم امور خارجه در تهران، اصل موضوع فعال سازی و احیای اروندرود مورد توافق دو طرف قرار گرفت .

سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد : ایران و عراق براساس عهدنامه 1975 به منظور تأمین کشتیرانی در اروند رود نسبت به تأسیس یک دفتر دائمی تحت عنوان دفتر مشترک هماهنگی (CBC) اقدام نمودند که فعالیت آن تا شهریور 1359 ادامه داشته است. نظر به وقفه ای که در فعالیت های این دفتر به وجود آمده بود، دولت جمهوری اسلامی ایران و عراق طی یادداشت تفاهم های منعقده موافقت خود را نسبت به راه اندازی مجدد این دفتر اعلام نمودند.

وی افزود: در راستای اجرای این یادداشت تفاهم ها، طرف ایرانی نمایندگان خود را در CBC معرفی نموده، با این حال عراق تاکنون نسبت به معرفی نمایندگانش اقدامی نداشته است که امیدواریم در این خصوص سریع تر اقدام نمایند.

حسینی در پاسخ به این سئوالی در خصوص اظهارات مقامات عراقی مبنی بر اینکه ارتش ایران در سه روز گذشته به طور متناوب نواحی کردنشین شمال شرقی عراق را هدف آتش توپخانه ای قرار داده است که بر اثر این حملات جراحاتی به اهالی وارد آمده و برخی خانواده ها از روستاهای این منطقه آواره شدند گفت : صحت این خبر در دست بررسی است اما آنچه ما شاهد هستیم این است که نا امنی ها در عراق بارها مرزها و استان های همجوار جمهوری اسلامی ایران را نا امن نموده است.

وی افزود : تروریست ها و قاچاقچیان با سوء استفاده از حضور نیروهای خارجی در عراق و فضای مناسب ایجاد شده برای خرابکاری، کماکان در مرزها فعال می باشند.میزان زیادی سلاح از عراق وارد جمهوری اسلامی ایران شده است. تعداد زیادی از مأموران جمهوری اسلامی ایران در مبـارزه با قـاچاقچیـان و تروریست ها در مرزهای مشترک با عراق نیز به شهادت رسیده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد : در ماه های گذشته، تروریست ها در شمال عراق فعالیت های زیادی داشته و نیاز است با مساعی دو کشور امکان ادامه استقرار آنها در این مناطق از بین برود .

کد خبر 542483

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha